O intrebare pe care fiecare viitor cantaret ar trebui sa si-o puna!
Asa cum scriam intr-o alta postare, profesorul de canto este extrem de important in formarea ta ca viitor artist, daca te-ai hotarat sa apelezi la unul.

In general, este bine sa afli dacă are studii de specialitate, sa te interesezi de activitatea lui ca pedagog sau sa mergi pe recomandarea care ti-a fost facuta. Nu întotdeauna un cantaret bun este si un pedagog bun si viceversa. Este important sa faci orele de canto pop pe o aparatura de amplificare adecvata care sa te ajute. In canto ar trebui sa sesizezi schimbari, modificari ale glasului tau dupa cateva sedinte. Dacă te simti obosit vocal sau ragusit dupa curs, e bine sa te opresti. Daca nu sesizezi schimbari majore dupa o luna de studiu, de asemenea e bine sa te opresti. Nu pentru ca profesorul nu e bun ci doar pentru ca metoda lui poate ca nu ti se potriveste.

Ar fi perfect sa-ti gasesti profesorul din prima incercare pentru ca schimbarea profesorului dupa o luna, doua nu duce la nimic bun. Fiecare schimbare inseamna o noua perioada de adaptare la noua metoda si in general elevul se simte bulversat de aceleasi informatii spuse intr-o alta limba.

Am nefericita experiența de a accepta elevi care erau deja la al patrulea profesor de canto si te rog sa ma crezi pe cuvant ca nu este comod nici pentru profesor, care trebuie sa corecteze si nici pentru elev, care trebuie sa repare ce e stricat sau sa recupereze ce nu si-a insusit.

In concluzie, stai, analizeaza, si ia o hotarare buna! Nu e lucru simplu, dar nici imposibil. Poti incepe analiza vizitând site-ul nostru www.artmusic.ro sau www.cursuri-canto.ro.

Multumesc si multa bafta in alegere!

Comentarii Facebook