Ma numesc Madalina Carcota, am 39 de ani, sunt artist liric la Filarmonica George Enescu si profesor de canto pop la studioul Art Music unde predau lectii elevilor mei.

Am inceput sa cant la 12 ani muzica ușoară la Clubul Elevilor din Focsani. Muzica devenind pentru mine o pasiune greu de stapanit, mi-am dorit sa incep s-o studiez intr-un mod profesionist si de aceea m-am inscris la liceul de Muzica Dimitrie Cuclin din Galati la sectia canto la clasa Profesor Georgeta Pinghireac.

In 1994 am intrat am intrat la Academia de Muzica din Iasi sectia Canto principal la clasa Profesor Mioara Cortez iar peste un an m-am transferat la Academia de Muzica din Bucuresti la clasa Profesor Georgeta Stoleriu. Am avut trei profesori extraordinari care m-au indrumat sa fac aceasta meserie cu pasiune si mi-au format personalitatea, pregatindu-ma pentru cea ce aveam sa fac ceva mai tarziu.

Incerc cu randurile mele sa iti raspund la intrebarile la care inca nu ai gasit raspunsuri si sa iti impartasesc din experienta mea de profesor de canto pop.

Aceast blog se adreseaza atat viitorilor interpreti cat si viitorilor profesori de canto pop. Asa ca poti sa-mi adresezi orice intrebare la adresa de e-mail madalina@artmusic.ro sau sa comentezi articolele mele de pe acest blog. Poti deasemenea sa intri pe www.artmusic.ro la pagina Canto Studio ca sa gasesti detalii despre cursurile pe care le sustin.

Punem discuta despre orice subiect legat de meseria unui interpret sau a unui profesor de canto, despre tehnici vocale, metode de predare, dictie, interpretare, miscare scenica sau arta actorului, cum sa fii un bun autodidact sau un bun profesor de canto, cum sa inveti usor o piesa sau de ce sa alegem „meseria”de interpret vocal. Vom vorbi despre tehnici corecte de respiratie, ce gen muzical este mai potrivit pentru vocea ta, despre vibrato, vocal fry sau cum sa studiem o improvizatie. Putem vorbi despre laringe ( aparatul minune al cantaretilor) sau daca este bine sa folosim glota in timpul cantatului. Poti sa-mi pui intrebarea „Daca interpretii au voie sa manance inghetata”? sau „Daca in ziua concertului putem manca alune”?

Vom vorbi despre emisiile vocale si despre combinatiile lor, exercitii de intretinere si igiena vocala, ambitus si dubla rezonanta (belt voice) si in general despre orice iti trece prin cap legat de muzica vocala si eu (sper!) sa pot sa-ti raspund.

Iti multumesc pentru ca mi-ai citit randurile si iti promit o calatorie interesanta in arta cantului! Let the music play!

Comentarii Facebook