Pentru ca este o meserie care iti aduce multe impliniri si satisfactii profesionale si pentru ca sunt multi oameni care au nevoie de specializarea ta.

Cand hotarasti ca vrei sa imbratisezi meseria de pedagog trebuie sa ai in vedere mai multe aspecte. In primul rand trebuie sa iti perfectionezi o metoda de predare a cursurilor, sa inveti sa asculti calitatile unei voci, sa stii sa evaluezi un cursant ca sa poti identifica eventualele defecte vocale dobandite si sa ai metode de corectare.

In concluzie, sa poti pune un „diagnostic” dupa cateva sedinte de canto elevului tau.
E foarte important sa constientizezi responsabilitatea pe care ti-o asumi atunci cand cel cu care urmeaza sa lucrezi, isi pune speranta in competentele tale si ca poate viitorul lui depinde de maiestria ta. Poti fi omul care descopera talentul, il intretine, il creste si asista la succesul lui. Tu Nu prestezi un serviciu care la sfarsit este remunerat ci cresti sperante, creezi vise, educi si formezi personalitati, respiri odata cu elevul tau care trebuie sa respire intre doua versuri atunci cand are un concert sau plangi pe ascuns cand artistului tau i s-a facut o nedreptate la o auditie importantă.
Sunt atatea experiente prin care vei trece incat vei ajunge sa spui ca ti-ai ales o meserie nobila pe care sunt putini in stare sa o faca bine!

Nu uita niciodata ca si tu trebuie sa fii intr-o continua cercetare si perfectionare la fel ca si elevul tau. Situatiile vor fi atat de diferite de la o persona la alta incat tot timpul trebuie sa fii conectat si sa gasesti solutii pentru rezolvarea fiecarei probleme.

Vocile sunt diferite ca si oamenii care le detin. Fiecare voce este speciala si fiecare voce are o problema de rezolvat. Ca nu are acut sau ca nu vibreaza, ca este nazala sau doar impostata, fiecare voce trebuie tratata separat cu exercitii specifice de corectare a diferitelor probleme individuale. Concentrarea profesorului la curs este de 60 de minute din 60 cate tine cursul. Orice sunet gresit trebuie corectat, iar pentru asta ai nevoie de o vigilenta auditiva. E dificil? Da! Merita efortul? Da! Atunci nu mai sta pe ganduri si hai sa ne apucam de treaba! Intreaba, cerceteaza, inventeaza, exerseaza cu vocea ta ce urmeaza sa exemplifici, perfectioneaza-ti metoda de predare, adapteaza-ti vocabularul in functie de varsta si pregatirea muzicala a elevilor tai si insereaza in el cuvinte si termeni specifici pentru ca la final sa ai absolventi ai cursurilor de canto care stiu la randul lor sa explice mai departe.

Daca te-am convins…inseamna ca ai treaba…asa ca nu te mai retin. Te astept cu orice intrebare la adresa madalina@artmusic.ro

Comentarii Facebook