Art Music si-a inceput activitatea in anul 2000 ca un studio audio profesional care avea ca principal domeniu productia de spoturi publicitare audio, muzica de publicitate, muzica de film si documentare. In 2006 studioul Art Music si compozitorul Eduard Carcota incep colaborarea cu diferiti artisti romani in proiecte muzicale.

Dupa cativa ani de specializari si multa munca de cercetare, Madalina si Eduard Carcota hotarasc deschiderea Scolii de canto Art Music in forma unui concept unic in Romania: „Scoala de canto intr-un studio audio profesional”. In 2012 Scoala isi deschide oficial porțile. Astazi echipa este formata din 8 profesori de canto. La baza unei scoli de canto sta in primul rand tehnica vocala in care se preda. La Art Music toti antrenorii de voce predau aceeasi tehnica vocala, o metoda dezvoltata si structurata de Madalina Carcota, bazata pe notiuni anatomice, senzatii si perceptii auditive specifice fiecarei emisii vocale. Stilul vocal si prezenta scenica, dar si pregatirea psihologica, sunt de asemenea componentele esentiale ale pregatirii viitorului artist in Scoala de canto Art Music!

Profesori de canto

Madalina Carcota

Profesor de canto coordonator

Absolventa a Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti sectia Canto principal, in prezent Artist Liric la Filarmonica G. Enescu, Madalina Carcota a fondat acum 5 ani Scoala de Canto Art Music.

Cu o metoda proprie de predare a tehnicii vocale, Madalina Carcota sustine cursuri de canto pop, pentru nivel avansat si master, pregatind artisti pentru concursurile XFactor, Vocea Romaniei, Vocea Romaniei Junior si Eurovision. Ofera de asemenea asistenta personala pentru inregistrari audio profesionale, pentru artisti in devenire sau consacrati prin programul Personal Vocal Coaching din cadrul Scolii de Canto Art Music.

Specializata in depistarea si corectarea emisiilor incorecte, Madalina Carcota infiinteaza pentru prima data in cadrul unei scoli de Canto cursul de Terapie Vocala, venind in ajutorul vocilor diagnosticate cu diferite probleme la nivelul corzilor vocale ( disfonii, schita de noduli) prin rezolvarea acestor disfunctionalitati de la nivelul aparatului fonator.

Eduard Carcota
Eduard CarcotaCompozitor
Absolvent al Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti, compozitorul Eduard Carcota pune bazele studioului de inregistrari Art Music in anul 2000. Activeaza de atunci in domeniul producțiilor publicitare muzicale, lucrând pentru cele mai importante brand-uri de pe piata romaneasca. In 2006 obtine locul 4 la concursul Eurovision cu piesa Tornero compusa pentru Mihai Traistariu. Din anul 2011, alaturi de Madalina Carcota participa activ in dezvoltarea Scolii de Canto Art Music si a conceptului „scoala de canto intr-un studio profesional”.
Ana-Maria Costache
Ana-Maria CostacheProfesor de canto
Absolventa (licentiata) a Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti, sectia CANTO CLASIC la clasa D-nei Prof. Maria Hurduc. Cursuri de pedagogie si de metoda predarii cantului, dar si cursuri de miscare scenica si arta actorului si clasa de opera. In prezent ARTIST LIRIC in cadrul Corului Academic al Filarmonicii George Enescu. Experienta de peste 6 ani ca profesoara de pian, cor si educatie muzicala. Specializata in tehnica vocala a Madalinei Carcota, Ana-Maria Bocaneala preda la Scoala de Canto Art Music de aproape 2 ani.
Leyla Salman
Leyla SalmanProfesor de canto
Este născuta in 17 Martie 1994 in București.
In prezent este studenta la Complete Vocal Institute, urmând a fi licențiata CVT (Complete Vocal Technique).
In anul 2017 reuseste sa obtina Bursa Scolii de Canto ART Music, la clasa Prof. Madalina Carcota, intr-un timp foarte scurt ajungand sa aiba reprezentatii pe scene importante din tara.
Pe lângă activitatea din Scoala de Canto Art Music, participa la sesiuni de dublaje si voice-over pentru filme, musicaluri si reclame.
Georgiana Stanciu
Georgiana StanciuProfesor de canto
Absolventa a Colegiului National de Arte “Dinu Lipatii” din Bucuresti . In prezent , studenta la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti, Sectia Compozitie Jazz.
Georgiana Stanciu s-a nascut in Dragasani, Rm Valcea. Parintii ei au sustinut-o sa performeze in Campionatele Nationale si Mondiale de sah, in cadrul carora a fost premiata, insa Georgiana nu a uitat de pasiunea ei pentru muzica.
De la 12 ani, a urmat sa caute profesori in Dragasani, Valcea, Slatina si Bucuresti, care sa o indrume in tehnica vocala. La Art Music si-a descoperit timbrul vocal in clasa Madalinei Carcota si de asemenea, complexitatea efectelor pe care le poate emite vocea umana. In cadrul scolii Art Music a crezut cu adevarat ca visul ei, de a fi profesor de canto si solist profesionist, poate fi realitate. In prezent, preda studentilor canto pop si jazz.
Renata Balla
Renata BallaProfesor de canto
Născută la Tîrgu-Mureș, Renata Balla își începe studiile muzicale la Liceul de Artă din localitate, secția vioară, iar mai târziu secția canto clasic.
Licențiată a Facultății de Muzică și Teatru din Timișoara, interpretare muzicală-canto clasic, în prezent este membra Corului Național de Cameră Madrigal-Marin Constantin și face parte din echipa de educație muzicală în cadrul Programului Național Cantus Mundi.
Cu o bogată activitate interpretativă și pedagogică, face parte din echipa de profesori a Școlii de Canto Art Music, folosind tehnica de predare a Mădălinei Cârcotă.

Studioul Art Music

Scoala de canto Art Music