Art Music si-a inceput activitatea in anul 2000 ca un studio audio profesional care avea ca principal domeniu productia de spoturi publicitare audio, muzica de publicitate, muzica de film si documentare. In 2006 studioul Art Music si compozitorul Eduard Carcota incep colaborarea cu diferiti artisti romani in proiecte muzicale.

Dupa cativa ani de specializari si multa munca de cercetare, Madalina si Eduard Carcota hotarasc deschiderea Scolii de canto Art Music in forma unui concept unic in Romania: „Scoala de canto intr-un studio audio profesional”. In 2012 Scoala isi deschide oficial porțile. Astazi echipa este formata din 8 profesori de canto. La baza unei scoli de canto sta in primul rand tehnica vocala in care se preda. La Art Music toti antrenorii de voce predau aceeasi tehnica vocala, o metoda dezvoltata si structurata de Madalina Carcota, bazata pe notiuni anatomice, senzatii si perceptii auditive specifice fiecarei emisii vocale. Stilul vocal si prezenta scenica, dar si pregatirea psihologica, sunt de asemenea componentele esentiale ale pregatirii viitorului artist in Scoala de canto Art Music!

Profesori de canto

Madalina Carcota

Profesor de canto coordonator

Absolventa a Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti sectia Canto principal, in prezent Artist Liric la Filarmonica G. Enescu, Madalina Carcota a fondat acum 5 ani Scoala de Canto Art Music.

Cu o metoda proprie de predare a tehnicii vocale, Madalina Carcota sustine cursuri de canto pop, pentru nivel avansat si master, pregatind artisti pentru concursurile XFactor, Vocea Romaniei, Vocea Romaniei Junior si Eurovision. Ofera de asemenea asistenta personala pentru inregistrari audio profesionale, pentru artisti in devenire sau consacrati prin programul Personal Vocal Coaching din cadrul Scolii de Canto Art Music.

Specializata in depistarea si corectarea emisiilor incorecte, Madalina Carcota infiinteaza pentru prima data in cadrul unei scoli de Canto cursul de Terapie Vocala, venind in ajutorul vocilor diagnosticate cu diferite probleme la nivelul corzilor vocale ( disfonii, schita de noduli) prin rezolvarea acestor disfunctionalitati de la nivelul aparatului fonator.

Eduard Carcota
Eduard CarcotaCompozitor
Absolvent al Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti, compozitorul Eduard Carcota pune bazele studioului de inregistrari Art Music in anul 2000. Activeaza de atunci in domeniul producțiilor publicitare muzicale, lucrând pentru cele mai importante brand-uri de pe piata romaneasca. In 2006 obtine locul 4 la concursul Eurovision cu piesa Tornero compusa pentru Mihai Traistariu. Din anul 2011, alaturi de Madalina Carcota participa activ in dezvoltarea Scolii de Canto Art Music si a conceptului „scoala de canto intr-un studio profesional”.
Ana-Maria Costache
Ana-Maria CostacheProfesor de canto
Absolventa (licentiata) a Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti, sectia CANTO CLASIC la clasa D-nei Prof. Maria Hurduc. Cursuri de pedagogie si de metoda predarii cantului, dar si cursuri de miscare scenica si arta actorului si clasa de opera. In prezent ARTIST LIRIC in cadrul Corului Academic al Filarmonicii George Enescu. Experienta de peste 6 ani ca profesoara de pian, cor si educatie muzicala. Specializata in tehnica vocala a Madalinei Carcota, Ana-Maria Bocaneala preda la Scoala de Canto Art Music de aproape 2 ani.
Georgiana Mototolea
Georgiana MototoleaProfesor de canto
Absolventa a Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti, sectia canto clasic. In prezent, artist liric in cadrul Corului Academic al Filarmonicii George Enescu si solist colaborator in cadrul Teatrului National de Opereta si Musical „Ion Dacian”, in musical-urile „Rebecca” (Mrs. Danvers), „Romeo si Julieta” (Lady Capulet). Din 2007 este colaboratoare Disney Romania in animatiile „Peter Pan”, „Mica Sirena”, „Tinkerbell”, „Plusica” si altele. Din 2009 a inceput colaborarea cu Stefan Banica, Directia 5, Damian Draghici. Din 2013 este profesor de canto la „Pepiniera de Talente”, iar din 2016 este vocal coach la Scoala de Canto Art Music, folosind tehnica de predare a Madalinei Carcota.
Neli Niculae
Neli NiculaeProfesor de canto
Licențiata a Universității de Muzica Bucuresti secția Canto principal, Neli Niculae este in prezent Artist Liric al Filarmonicii „G. Enescu”. Isi începe activitatea pedagogica in anul 2003 in cadrul Scolii de canto al reputatului profesor Crina Mardare. Din 2008 activează ca si backing vocal in trupa lui Stefan Banica Junior pana in 2015. Cu o bogata activitate pedagogica si interpretativa, specializata in tehnica vocala a Madalinei Carcota, Neli Niculae este o prezenta importanta in echipa de profesori a Scolii de Canto Art Music de la inceputul anului 2016.
Alexandra Stefanescu
Alexandra StefanescuProfesor de canto
Nascuta la Rm. Vâlcea intr-o familie de muzicieni, isi incepe studiile muzicale la Liceul de Arta din localitate , sectia Pian.
Incepe studiul bel-canto-ului la 16 ani – terminand studiile de licenta in cadrul Academiei «G.Dima » din Cj. Napoca sectia Canto. Urmeaza studiile superioare ale bel-canto-ului in cadrul scolii de prestigiu « Ecole Normale Superiure » din Paris- Franta, mai apoi finalizand masterul la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti , sectia – Interpretare muzicala.
A activat ca membră in Corul Academic “Euphonia” al Filarmonicii “Ion Dumitrescu” din Rm. Valcea, in prezent fiind membra a Corului Filarmonicii « G.Enescu » din Bucuresti si profesor de canto la Scoala ART Music – Bucuresti.
In urma cursurilor de Actorie absolvite la Paris, dezvolta o mare pasiune pentru teatru, urmand sa apara in diverse roluri dramatice si comice in spectacole de musical-uri si teatru.
Colaboreaza cu numeroase band-uri si ansamburi intrumentale ca solist, aducand in acelasi timp si bucurie celor mici – fiind una din vocile ce dubleaza filmele si serialele marca Disney.
Claudia Maria Badea
Claudia Maria BadeaProfesor de canto
Claudia Marina Badea s-a alaturat echipei de profesori de la Art Music in anul 2017, dupa ce a urmat cursurile de canto la clasa profesorului Madalina Carcota timp de doi ani.
Absolventa a Scolii Populare de Arta in cadrul Centrului Cultural Judetean Constanta ”Teodor T. Burada”, sectia canto clasic (sub indrumarea solistei Gabriela Popescu), a hotarat sa isi perfectioneze tehnica specializandu-se pe canto pop.
In prezent este solista principala si fondatoarea trupei The Fun Station Band.
Leyla Salman
Leyla SalmanProfesor de canto
Nascuta in Bucuresti, in 17 Martie 1994, Leyla Salman ia contact cu muzica la varsta de 10 ani, in cadrul grupului vocal ”Smarald” unde activeaza timp de 4 ani. Alaturi de grup patricipa la numeroase concursuri de muzica clasica, in acelasi timp urcand pe scena ca solista in cadrul concursurilor de muzica usoara.
Urmeaza o perioada de pauza in care se orienteaza spre psihologie , dar pasiunea pentru muzica o indeamna sa renunte dupa un an de studiu.
Isi reia activitatea muzicala in 2017, cand participa la campionatul european ” Euroke” desfasurat la Budapesta, unde reprezinta Romania si intra in top 10 european. In acelasi an reuseste sa obtina Bursa Scolii de Canto ART Music, la clasa profesorlui Madalina Carcota, intr-un timp foarte scurt ajungand sa aiba reprezentatii pe scene importante din tara.

Studioul Art Music

Scoala de canto Art Music