E bine sa iau un calmant?

Nu lua calmante inainte de a canta!!!

Iti blocheaza simturile si Nu vei mai putea transmite nici o emotie publicului care te asculta! Vei avea o prestatie stearsa si pe moment Nu vei intelege ce ti se intampla! De asemenea exista pericolul sa ti se usuce excesiv gura si din nou Nu vei putea detine tu controlul!
„Tratamentul” pentru emotii incepe cu mult inaintea auditiei sau concertului la care trebuie sa participi. Sunt 5 pasi pe care trebuie sa-i parcurgi si sigur vei reusi sa mai diminuezi emotiile intense. Sunt firesti emotiile, e bine ca ele exista dar hai sa invatam sa le stapanim noi pe ele nu ele pe noi!

1. Alege-ti un repertoriu adecvat nivelului tehnic vocal la care te afli in momentul respectiv. Nu-ti alege piese care te depasesc vocal.
2. Asigura-te ca dispui de timpul necesar pentru pregatirea programului muzical.
3. Inainte de a intra pe scena concentreaza-te la momentul tau, nu incerca sa tragi cu urechea la cel care canta pe scena inaintea ta. Inchide ochii, inspira pe nas si expira incet pe gura. Cateva exercitii de respiratie executate lent vor atenua emotiile.
4. Cand incepi sa canti pe scena, incearca sa transmiti emotie, sa traiesti muzica si gandeste-ti momentul din punct de vedere actoricesc.
5. Nu iti propune sa impresionezi pe toată lumea pentru ca nu vei reusi! Muzica este subiectiva si fiecare o percepe diferit. Incearca doar ca tu sa te simti bine pe scena si cu siguranta publicul se va simti la fel!

Let the music play!

Comentarii Facebook